Puuff...


Lama siot tak bukak blog ni.... Tetiba rasa nak aktifkan balik blog ni...... Rindu nak maki hamun kat sini.. :p

Banyak benda aku nak cerita dalam kepala ni tapi masa je takde... Seriously banyak isu aku nak cakap terutama pasal facebook! Pasal karenah kawan2 facebook aku... Huhu..

Siapa yang terkena dan terasa tu aku minta maaflah banyak2 ye... Aku just tak faham, kenapa facebook korang boleh jadikan landasan untuk buka pekung dan aib di dada sendiri...

Ada dua situasi aku nak share kat sini

Status fb pertama "Sekarang trend Tudung Fareeda dan Handbag Coach.. Bila lah agaknya aku mampu nak beli dua2 benda ni ye.. Sedih sangat sebab semua orang beli dan dan pakai dua benda ni, aku je yang tak mampu nak beli... sob sob"

Erk... Aku terus rasa omg... Perlu ke??? Kalau suami kau baca rasa sedih tak?? Malu tak?? Please lah wey tak payah le nak desperate sangat tulis sampai mcm tu sekali... Kenapa mesti nak ikut orang?? Nak tiru orang beli tu kau nak beli... Orang beli ni kau pun nak beli?? Famous sangat ke tudung Fareeda tu?? Kenapa aku tatau pun tu trend sekarang?? Buruk je aku tengok style tudung tu ropol sana sini.. Huhuhu.. Dan pasal handbag tu.... Helllloooo Coach je pun... Ape yang trend sangat nye?? OMG.... Please lah.... Takkanlah sebab tu kau nak sedih kot... Ukur jelah baju di badan sendiri.. Tak semestinya kau tak beli dua barang tu kau tergolong golongan org yang tak ikut trend kot... Come on lah... Move on lah... Beratus2 or maybe beribu orang baca status tu akan gelakkan kau... Or maybe rasa adoyaaii.. Kesiannya dia ni..

Satu lagi status fb yang aku baru baca last few weeks "Terima kasih kepada suami tersayang sebab tanpa dia aku tak mampu nak pakai Tudung Fareeda dan handbag Coach.. Terima kasih sayang atas segalanya..."

Hahahahah.. Aku tak check pulak dia datangd ari org yang sama atau tak sebab aku mmg tak berapa kenal sangat kalau org yang tak guna nama sendiri ni... So maybe orang yang sama, atau orang lain...

Masih Fareeda dan Coach.....

Wey.. Come on lah... Nampak sangat kau sayang laki kau sebab material semata2... Taulah laki kau beli barang2 yg 'branded' tu tapi tak payahle nak jaja kat status fb sampai macam tu sekali.. Benda2 mcm ni buat wujudkan status pertama dia atas (jika mereka bukan org yg sama) dan org dok mengata.. Hok alor Coach je pun... Berapa sen sangat...

Padehaaalll...

Bila org kata lebih, kau kata org jeles.. Tapi..... Alahaaaiii.. Cuba fikir pada orang2 yang tak mampu, mesti diorg terasa ye tak?? Pada yang terlalu mampu pulak mesti diorg kata, hek eleh.. Kesian minah ni... Coach je pun bukannye Birkin!!

Hermmm....

Aku kadang2 rasa macam kelakar betul tau... Status2 yang di post ke fb kadang2 mengarut dan tak masuk akal... Apa tujuannye status itu di post?? Untuk tarik perhatian ramai????

Wallahualam...

Oklah, nak sambung buat kerja.. Huhuhu...

5 ngomelan:

Fieza79 on March 14, 2012 at 5:05 PM said...

hehee...mcm2 kan ragam org br facebook ni...?

Azian Elias on March 22, 2012 at 7:28 PM said...

kalau nak pakai sangat, memang kena ikat perut lahh..

LYAfrina on April 4, 2012 at 4:27 PM said...

huhu.. sbb tu krg minat bfb.. kalo sialp guna..padah

cik chinta on April 19, 2013 at 6:17 PM said...

dia hint laki soh bli r tu. klo x, malu r laki nye. pahtu klo da bli, gtau balik, bio lakinye bangge. esemen...

mama solehah on May 27, 2013 at 10:52 PM said...

hi marsha..

sorry drop by kat sini, just nk inform i dh reply ur comment here: http://shakleeee.blogspot.com/2013/05/produk-ibu-menyusu.html

 

Dari hati turun ke blog ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Inspiração: Templates Ipietoon
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado)