Puuff...


Lama siot tak bukak blog ni.... Tetiba rasa nak aktifkan balik blog ni...... Rindu nak maki hamun kat sini.. :p

Banyak benda aku nak cerita dalam kepala ni tapi masa je takde... Seriously banyak isu aku nak cakap terutama pasal facebook! Pasal karenah kawan2 facebook aku... Huhu..

Siapa yang terkena dan terasa tu aku minta maaflah banyak2 ye... Aku just tak faham, kenapa facebook korang boleh jadikan landasan untuk buka pekung dan aib di dada sendiri...

Ada dua situasi aku nak share kat sini

Status fb pertama "Sekarang trend Tudung Fareeda dan Handbag Coach.. Bila lah agaknya aku mampu nak beli dua2 benda ni ye.. Sedih sangat sebab semua orang beli dan dan pakai dua benda ni, aku je yang tak mampu nak beli... sob sob"

Erk... Aku terus rasa omg... Perlu ke??? Kalau suami kau baca rasa sedih tak?? Malu tak?? Please lah wey tak payah le nak desperate sangat tulis sampai mcm tu sekali... Kenapa mesti nak ikut orang?? Nak tiru orang beli tu kau nak beli... Orang beli ni kau pun nak beli?? Famous sangat ke tudung Fareeda tu?? Kenapa aku tatau pun tu trend sekarang?? Buruk je aku tengok style tudung tu ropol sana sini.. Huhuhu.. Dan pasal handbag tu.... Helllloooo Coach je pun... Ape yang trend sangat nye?? OMG.... Please lah.... Takkanlah sebab tu kau nak sedih kot... Ukur jelah baju di badan sendiri.. Tak semestinya kau tak beli dua barang tu kau tergolong golongan org yang tak ikut trend kot... Come on lah... Move on lah... Beratus2 or maybe beribu orang baca status tu akan gelakkan kau... Or maybe rasa adoyaaii.. Kesiannya dia ni..

Satu lagi status fb yang aku baru baca last few weeks "Terima kasih kepada suami tersayang sebab tanpa dia aku tak mampu nak pakai Tudung Fareeda dan handbag Coach.. Terima kasih sayang atas segalanya..."

Hahahahah.. Aku tak check pulak dia datangd ari org yang sama atau tak sebab aku mmg tak berapa kenal sangat kalau org yang tak guna nama sendiri ni... So maybe orang yang sama, atau orang lain...

Masih Fareeda dan Coach.....

Wey.. Come on lah... Nampak sangat kau sayang laki kau sebab material semata2... Taulah laki kau beli barang2 yg 'branded' tu tapi tak payahle nak jaja kat status fb sampai macam tu sekali.. Benda2 mcm ni buat wujudkan status pertama dia atas (jika mereka bukan org yg sama) dan org dok mengata.. Hok alor Coach je pun... Berapa sen sangat...

Padehaaalll...

Bila org kata lebih, kau kata org jeles.. Tapi..... Alahaaaiii.. Cuba fikir pada orang2 yang tak mampu, mesti diorg terasa ye tak?? Pada yang terlalu mampu pulak mesti diorg kata, hek eleh.. Kesian minah ni... Coach je pun bukannye Birkin!!

Hermmm....

Aku kadang2 rasa macam kelakar betul tau... Status2 yang di post ke fb kadang2 mengarut dan tak masuk akal... Apa tujuannye status itu di post?? Untuk tarik perhatian ramai????

Wallahualam...

Oklah, nak sambung buat kerja.. Huhuhu...
Continue >>>

Baju purple aku yg korang nak tgk sangat tu..



Sebijik uols!!!! Tapi tatau nape pasha sendat ni pakai selekeh je....

Ngueheheheheh...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Continue >>>

Jalan2 carik makan


Masa ni Daddy ade lagi... Lepas Daddy amik Mummy kat office, kitaorg jenjalan gi Jusco.. Ingat nak beli diapers, sekali mamypoko saiz L dan XL habis licin ok.... Maklume, haritu last day harga RM42.99.....

Sadisssssssss......

So terus kami gi jenjalan carik makan.....

Kami tak pernah lagi sampai kat food court Jusco ni.. Tetiba nampak ade kopitiam plak.. Terus try makan sana...
Mummy punye... Orange floats kot nama dia.. Memang terbaik!
Daddy punye... Rootbeer floats... I tak rasa le pulak...
Anak2 tgh jakun bila disuapkan ice cream.. Ariq tak suka sbb tak tahan sejuk.. Qila ok jers... Diorg jakun sbb I mmg jarang2 bagi diorg makan ice cream... Tanak ajar.. :P
Ni I punye.. Tak best lah sebab tak pedas.. Muak gila ok kalau dah sejuk...
Daddy mmg suka makan mee curry kalau makan kat kopitiam... Best gak...
Qila gulungkan lidah dia........ Sejuk kot makan ice cream.. Heheheh
Dumpuk!
Sibuk nak tunjuk peace... Setiap kali Mummy amik gambar sibuk nak tunjuk peace!
Bila Mummy suruh kiss adik, beria2 dia kiss... Sampai penyek muka budak tu...... Hahahahaha...

Continue >>>

Qila dah start rindu kat Daddy!~


Qila dah start tunjukkan perangai dia yang serba tak kena tu... Mengada semacam.. Eh bukan Qila je Ariq pun sama.....

Memang dah biasa macam ni.. Everytime Daddy start keje balik, hidup I sangat kelam kabut terutama time nak tidurkan diorg.. Masing2 nak perhatian lebih dari 100%.. Yele, selama Daddy cuti, Daddy selalunya akan layan Qila bila I nak tidurkan Ariq.. Tapi skrg agak susah le sket sebab Qila dah tanak tidur serentak dengan adik dia... Dia mesti nak guling2 depan TV dulu sambil tengok cartoon... Dan si adik memang nak kena tidur atas katil guling2 sampai tertidur...

Satu lagi masalah problem bila si Ariq yang dah biasa tidur bawah ketiak sambil peluk lengan Daddy dia, bila Daddy dah takde ni, aduhaaaaaaaaaaaaaaiii seksa ok! Bergusti nak tidokan dia sebab dia akan berguling2 kat atas katil tu non stop sambil mata terpejam tapi tangan dia akan menggaru dan menggentel lengan I... Sakit ok! Kuku dia keras gila...

Time tu jugak Qila merengek2 mintak teman dia tengok TV.. Hohohohoho... Meroyaaaaaaaaannnn.....
Geram betul I dengan ini budak! Tapi nak marah pun tak sampai hati.. Stock budak kurang kaseh sayang ni.. Huhuhu..

Ohye, tetiba kan I letak gambar yg takde kena mengena denagn tajuk....

Saje nak tunjuk Qila kat school dia... Ni 1st time Daddy hantar Qila gi school... 1st time jugak Ariq dijaga Daddy masa kat school.. Hehehehe.. Baru dia tauuuuu mcm mana lasaknye anak teruna dia tu kaaannn....
Qila tgh buat kite....
Taraaaaaaaaa.... Dah siap.... Entah ape rupa ntah... Masa ni Daddy kat Terengganu...
Ni last week nya... Masa ni Daddy tgh jaga Ariq kat luar.. Hehehehehe...
Tengok muka nakal Ariq........... Entah nakal ikot sape ntah ni....

Nenek pun tak larat nak jaga dia... Nasib baik ade bibik, kalau tak memang I kena benti keje lah jaga dia ni... :P

Continue >>>

Rajinnye anak2 Mummy..











Masa Daddy cuti aritu, bebudak ni jarang pegang buku.. Asyik mainnnnnn je kan.. Tak pun tak lekat kat rumah..

So smlm Mummy belikan books (lagi) spy membakar semangat utk diorg study... Hehehehe..

Bila si adik nampak kakak menulis kat meja, dia pun lorat nak.. Nasib baik maklong ada bagi 1 lagi meja study aritu so dia pun sama sibuk nak buat writing mcm kakak...

Beria2 menulis...

Patotnye belajar baca words dulu, ini tak...

Qila dah byk improve hand writing dia... Dia mmg sejak last few months dah reti nak ikot line putus2 kat alphabets tu.. Satu book dia boleh habiskan dlm masa sehari dua je.. Color pun dia dah kenal, baca Peter and Jane dah boleh sket2 utk siri 1A le... Alphabets ABC pun banyak yang dia dah kenal.. Sebenarnye banyak improvement dia cuma I sedar dengan tidak je... Kadang2 terfikir pulak I ni bukan bersungguh2 nak pantau dan ajar dia.. Asyik sibuk buat keje lain je... Haih...

Herm... Cepatnye diorg ni besar... Mummy rasa dah tua pulak... Huhuhuhu...

Tapi sblm tu uols click kat sini ye.. Tenkiu...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Continue >>>
 

Dari hati turun ke blog ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Inspiração: Templates Ipietoon
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado)